Formació de Dispensació responsable d'Alcohol (DRA)

Formació dirigida a personal actiu en espais de música i ball; personal de barres i responsables.

La formació i l’assessorament esta plantejat en el marc de les actuacions del projecte Nits de Qualitat, impulsat per la Subdirecció General de Drogodependències. 

La formació i l’assessorament esta plantejat en el marc de les actuacions del projecte Nits de Qualitat, impulsat per la Subdirecció General de Drogodependències.

Respon a les necessitats i problemàtiques detectades en entorns d’oci nocturn: violències i baralles, intoxicacions i problemàtiques de salut, venta d’alcohol a menors... i pretén donar estratègies i eines per crear espais més segurs on es porti a terme una dispensació responsable d’alcohol i una gestió més segura de l’espai.

Oferim un recurs formatiu en l’àmbit de la dispensació responsable d’alcohol que consta d’una sessió formativa d’una durada de 2 hores i una sessió d’assessorament a l’organització de l’acte amb perspectiva de salut i seguretat amb una durada de 2 hores, amb l’objectiu d’establir les mesures preventives més viables segons tipus d’esdeveniment.

 Oferim una formació especialitzada en dispensació responsable d’alcohol que té una durada de 4 hores on es treballa amb dinàmiques, casos pràctics i eines estratègiques amb aplicacions específiques per a qui rep la formació.

Objectius formatius

General:

Adquirir els coneixements clau per tal de fomentar uns espais de musica i ball més segurs i augmentar la sensació de benestar en les persones usuàries.

Específics:
  1. Informar sobre els diferents tipus de drogues i consums que coexisteixen en els espais de musica i ball.
  2. Dotar d’ eines per identificar i anticipar correctament a situacions de risc evitant que puguin convertir-se en problemàtiques.
  3. Facilitar l’adquisició de coneixements i habilitats per ser referents en la transmissió de valors, informació i eines preventives en termes de salut.
  4. Oferir pautes per aplicar correctament les directrius preventives en dispensació responsable d’alcohol, consums de drogues i conductes violentes.