ÀMBITS

Prevenció i reducció de riscos

DROGUES

Les drogues són substàncies que introduïdes dins d’un organisme viu modifiquen el SNC, sistema nerviós central.

Les drogues d’ús recreatiu com l’alcohol, el cànnabis, el tabac o la cocaïna estan presents en aquesta societat i en la realitat de moltes joves.

Tant important és conèixer els efectes i els seus riscos, com saber quins son els tipus de relacions i consums que poden establir-se amb elles. Des de Mediare treballem apostant pels factors de prevenció i la reducció de riscos.

ESPAIS MÉS SEGURS

OCI NOCTURN

Mediare aposta per festes segures i de qualitat, treballant per la dispensació responsable d’alcohol, l’ alimentació i la hidratació durant la festa, la creació d’espais feministes i protocols en contra de les violències masclistes.

Per la gent jove, l’oci nocturn és un espai de diversió i de transgressió on explorar noves relacions i nous límits. Crear espais més segurs en els contextos d’oci nocturn esdevé un factor de protecció davant les incidències relacionades amb aquestes conductes.

MIRADA FEMINISTA

GÈNERE

Abordem les violències masclistes des del punt de vista de la prevenció, sensibilitzant i creant espais des d’una mirada de gènere i feminista. La violència sexual, esta molt present en els espais d’oci i es precisa d’un enfocament professional i eines efectives que permetin el seu abordatge.

LLIBERTAT I RESPECTE

SEXUALITAT

L’educació sexual s’aborda des d’una perspectiva feminista, com a prevenció de les violències masclistes i de les agressions sexuals. Des d’una educació efectiva-sexual bàsica per l’autoestima, l’apoderament, la llibertat, el respecte i la gestió dels riscos i els plaers en la sexualitat.

ÚS RESPONSABLE

PANTALLES

Les noves tecnologies s’han instal·lat a la nostra realitat i a la de les joves per quedar-s’hi.

Treballem acompanyant l’ús responsable i educatiu de les pantalles. i fem prevenció i detecció del ciberassetjament, del sexpreading i del grooming per fomentar relacions sanes i identificar violències a través de les pantalles.