Formació per a Joves

L’oferta de tallers d’educació sexual i de drogues i reducció de riscos es centren principalment amb l’alumnat d’ESO.

Durant cada taller, s’adapten els continguts a les necessitats i al coneixement de cada grup, ja que no tots els grups tenen el mateix grau de maduració i/o informació.

Cal tenir en compte que la línia metodològica dels tallers es basa en un discurs pràctic, pragmàtic i realista, i s’aparta de moralismes i paternalismes. En el cas dels consum de drogues pretén fer un abordatge efectiu de la   gestió dels riscos i plaers que suposa el consum de drogues ( incloent tabac, sucre, cafeïna, alcohol i altres drogues...) per tal de reforçar a les persones que han decidit no consumir-me, i donant pautes de reducció de riscos per a aquelles persones que hagin decidit si consumir-les.

Pel que fa als tallers de sexualitat s’aborda des d’una educació sexual feminista, acompanyant les primeres vegades, la prevenció d’embarassos no desitjats i les infeccions de transmissió sexual. Es dona una educació sexual sense tabús, coneixement els canvis físics i emocionals en l'adolescència i la joventut i es resolen dubtes i inquietuds que es puguin tenir.

En cada taller hi ha una proposta de curs, però tots els tallers es poden adaptar a les diferents edats.

 

tallers de

Drogues

 
TALLERS DE

Sexualitat

 
TALLERS DE

Pantalles